top of page
Zoeken

Valentijn wordt heerlijk dit jaar met een thuis diner van deze toprestaurants

Bijgewerkt op: 11 feb. 2021


voorgerechten culinair

Of je date nou je lover is, een vriend of vriendin of je huisgenootje, 14 februari is dé dag om even lekker uit te pakken. Deze periode is al saai genoeg en zelfs als je een hekel hebt aan Valentijnsdag is het de uitgelezen kans om thuis culinair te eten.


De afgelopen weken zag ik bij veel restaurants Valentijnsmenu’s voorbij komen, dus ik dacht: waarom verzamel ik ze niet even voor jullie! Dan kan je zelf bekijken wat jou aanspreekt en of je zin hebt om dit voor het weekend van 12, 13 en 14 februari te bestellen. Wij hebben zelf gekozen voor het menu van Jaimie van Heije, omdat we er al ZO lang willen eten maar die klote lockdown steeds roet in het eten gooit. Als wij niet naar Jaimie kunnen, halen we Jaimie gewoon naar ons en gaan we lekker thuis genieten. Heb er nu al zin in!

Dit is de selectie die ik voor jullie gemaakt heb. Het zijn restaurants waar ik of zelf gegeten/afgehaald heb, of waar ik alleen maar goede verhalen over gehoord heb. Op het eind vind je ook nog wat tips van volgers. Welke is jouw favoriet?


Brasserie Ambassade

Het prachtige Ambassade hotel aan de Amsterdamse Herengracht heeft een brasserie waar je Frans geinspireerd kunt eten. Zij komen met een Valentine box met bijpassende wijnen en cocktails. Je kiest of je 3 of 5-gangen wil maar wat je precies krijgt blijft nog even geheim. De chef heeft alles al voor je voorbereid dus je hoeft thuis alleen nog – onder begeleiding van de masterclass video van chef Tom van Buuren – de ingrediënten op te warmen en mooi te presenteren. Het enige wat je nodig hebt is een pannetje heet water en een oven.



Een extra cadeautje is dat de box in de hele regio van Amsterdam gratis thuisbezorgd wordt, en dat ze speciaal voor deze actie ook in de regio Zaanstreek-Waterland leveren.


Prijzen zijn €35,- pp voor 3-gangen (wine pairing voor €20,- pp. erbij), €49,50 pp. voor 5-gangen (wijn erbij €25,- pp.). Wil je helemaal uitpakken, kies dan voor €25,- de ‘Romance box’, dan krijg je een fles cava, rozenblaadjes, een kaarsje en friandises. Als dat geen geweldige date wordt weet ik het ook niet meer ;)

Meer informatie op de website van Brasserie Ambassade



Midtown Grill

Eind oktober mocht ik samen met mijn lief bij het Marriott overnachten, om de volgende ochtend aan te schuiven bij de brunch in Midtown Grill restaurant. Holy moly wat hebben wij daar lekker gegeten! Dit is er wel echt eentje voor vleesliefhebbers, maar dat had je vast al begrepen aangezien het om een grill restaurant gaat. Wat ik tof vind aan de Valentijns brunch box to go, is dat alle gerechtjes al knap in de boxjes worden gedaan, zodat jij het alleen maar even op een bordje hoeft te leggen. Ideaal voor als je een tikkie lui bent en gewoon meteen wil genieten van het eten!



De brunch bestaat uit onder andere Zeeuwse oester, brioche wentelteefjes en de lekkerste roast beef ever. Alles wordt ‘family style’ geserveerd zodat je lekker kunt delen met elkaar.

De box kost €50,- voor twee personen en is exclusief te bestellen via Deliveroo, op 13 & 14 februari tussen 12:00-16:00. Voor meer info check de website van Midtown Grill.


Daalder

Ik maak geen grap als ik je zeg dat ik nog steeds droom over de duif die ik ooit bij Daalder at. Mijn god wat kunnen ze daar lekker koken! Een aantal maanden geleden probeerde ik het menu voor thuis en ook dat was er een om niet snel te vergeten.


Voor Valentijn heeft Daalder een menu samengesteld met onder andere ceviche van zeebaars, pulpo, ossenhaas canneloni en een moulleux met kersencreme. Je maakt het feest af met een speciale Valentijnseditie van de klassieke cocktail Gimlet, gemaakt met Hendricks gin en raspberry. Speaking of Hendricks… heb je al gelezen wat voor geweldigs zij hebben bedacht voor Valentijn?



Het toffe is dat dit menu helemaal compleet is, dus met een lekker broodje met boter erbij en een cocktail achteraf. Je kunt zelf nog een wijnarrangement toevoegen, dan krijg je 5x 100ml per persoon voor een prijs van €49,- totaal.


Het Valentijnsmenu voor twee personen is vanaf nu te bestellen voor €150,-. Uiteraard is er ook een vegetarische variant. Per verkocht menu doneren ze €2,50 aan de Linda Foundation, en als kers op de taart krijg je er ook nog een roos voor jouw date bij. Of voor jezelf natuurlijk ;)


Beschikbaar tussen 10 en 14 februari en te bestellen via de website van Daalder.


Jaimie van Heije

Jaja, voor dit menu hebben we zelf gekozen (no spon overigens, redelijk diep in de buidel getast zelfs ;) ) en ik kan écht niet wachten. Ik vind Jaimie een super coole chef en hij verdient credits voor hoe hij alles de afgelopen periode heeft aangepakt. Met z’n menu’s door heel Nederland brengen, zijn heerlijke recepten stories op Instagram en oke, z’n sneakers en vette auto’s zijn ook cool ;) Mocht je hem nog niet volgen op Instagram dan kan ik je dat zeker aanraden.




Maar we zijn hier voor het eten! Jaimie van Heije restaurant presenteert de ‘box of love’ met verrassende gerechten zoals een tomaat pornstar martini, kingfish canneloni, kreeft met zoetzure pompen en pompoencurry en een taartje met frambozen en rozen toe.

Hiervoor betaal je €175 voor 2 personen en je kunt ook nog kiezen om er kaas, kaviaar of wijn bij te bestellen.


Wat ik extra tof vind is dat je op wel 12 plaatsen door heel Nederland de box kunt ophalen. Dus zeker niet alleen interessant als je in de buurt van Amsterdam woont! Op de website van Jaimie van Heije restaurant vind je meer informatie.


Rijks

Natuurlijk heeft RIJKS ook voor deze gelegenheid weer iets lekkers bedacht. 2 lekkere dingen eigelijk: De Valentines box en RIJKS Breakfast.


Het ontbijt bestaat uit onder andere vegan bananenbrood, een peanutbutter cup, aardbeien met advocaat en gepocheerd ei met truffel. Het kost een behoorlijke €47,50 per persoon maar daarvan gaat wel €25,- direct naar het Aidsfonds. Een mooi gebaar op de dag van de liefde!


Je kunt het ontbijt thuis laten bezorgen in Amsterdam, ophalen bij RIJKS of oppikken bij Stach Groningen (op 12 februari) en Stach Utrecht (14 februari). Meer informatie vind je op de website van Amsterdam Dinner Foundation https://amsterdamdinnerfoundation.nl


In de Valentines box vind je een 6-gangen menu (vegetarische optie mogelijk) met onder andere oester, millefeuille van rode biet, snoekbaars, kaas van Kef en een dessert met witte chocolade, bloedsinaasappel en chocolade meringue.



Daar zit ook nog bij een amuse, cocktail, RIJKS® hartenjagen spel en bros voor bij de koffie. Je kunt ervoor kiezen om er een wine pairing bij te bestellen.

Bestellen doe je via de website van RIJKS.



TOZI

Boxen zijn het helemaal dit jaar en restaurant TOZI komt met pure Italiaanse romantiek in een doosje. Chef Luca heeft met zorg een speciaal liefdesmenu samengesteld die de zintuigen prikkelt. Je geniet van onder andere burrata, zeebaars en kreeft en een dessert met aardbeien en meringue. Als dat geen pure romantiek is.




Voor €90,- per koppel geniet je van dit menu. Voor een fles Laurent Perrier Champagne bij het menu leg je er nog €40,- bij.


Bestellen doe je voor 10 februari 14.00 uur en ophalen kan op zaterdag 13 en zondag 14 februari bij TOZI. Meer informatie vind je op de website van TOZI.


Sjanzs.

Restaurant Janzs. – je weet wel, dat bij het prachige Pulitzer hotel hoort – tovert voor de gelegenheid even om in Sjanzs. En sjanzsen is wat je wil want het heerlijke 4-gangen menu dat je thuis zelf afmaakt bestaat uit een blini met zalm, kreeftenbisquerisotto (deze is idioot lekker kan ik je vertellen), eendenborst en een dessert met citroentaart, rabarber en witte chocolade. Het menu is beschikbaar tussen 11 en 14 februari, kost €45,- pp. en je krijgt er ook nog een surprise bij!





Via Instagram vroeg ik of jullie nog zaken kennen die ook een speciaal Valentijnsmenu aanbieden. Deze tips kwamen daaruit. Heb je nog iets toe te voegen, laat het me weten dan voeg ik de zaak toe!







HAPPY VALENTINE!


bottom of page