Zoeken

Valentijn wordt heerlijk dit jaar met een thuis diner van deze toprestaurants

Bijgewerkt op: feb 11


voorgerechten culinair

Of je date nou je lover is, een vriend of vriendin of je huisgenootje, 14 februari is dé dag om even lekker uit te pakken. Deze periode is al saai genoeg en zelfs als je een hekel hebt aan Valentijnsdag is het de uitgelezen kans om thuis culinair te eten.


De afgelopen weken zag ik bij veel restaurants Valentijnsmenu’s voorbij komen, dus ik dacht: waarom verzamel ik ze niet even voor jullie! Dan kan je zelf bekijken wat jou aanspreekt en of je zin hebt om dit voor het weekend van 12, 13 en 14 februari te bestellen. Wij hebben zelf gekozen voor het menu van Jaimie van Heije, omdat we er al ZO lang willen eten maar die klote lockdown steeds roet in het eten gooit. Als wij niet naar Jaimie kunnen, halen we Jaimie gewoon naar ons en gaan we lekker thuis genieten. Heb er nu al zin in!

Dit is de selectie die ik voor jullie gemaakt heb. Het zijn restaurants waar ik of zelf gegeten/afgehaald heb, of waar ik alleen maar goede verhalen over gehoord heb. Op het eind vind je ook nog wat tips van volgers. Welke is jouw favoriet?


Brasserie Ambassade

Het prachtige Ambassade hotel aan de Amsterdamse Herengracht heeft een brasserie waar je Frans geinspireerd kunt eten. Zij komen met een Valentine box met bijpassende wijnen en cocktails. Je kiest of je 3 of 5-gangen wil maar wat je precies krijgt blijft nog even geheim. De chef heeft alles al voor je voorbereid dus je hoeft thuis alleen nog – onder begeleiding van de masterclass video van chef Tom van Buuren – de ingrediënten op te warmen en mooi te presenteren. Het enige wat je nodig hebt is een pannetje heet water en een oven.Een extra cadeautje is dat de box in de hele regio van Amsterdam gratis thuisbezorgd wordt, en dat ze speciaal voor deze actie ook in de regio Zaanstreek-Waterland leveren.


Prijzen zijn €35,- pp voor 3-gangen (wine pairing voor €20,- pp. erbij), €49,50 pp. voor 5-gangen (wijn erbij €25,- pp.). Wil je helemaal uitpakken, kies dan voor €25,- de ‘Romance box’, dan krijg je een fles cava, rozenblaadjes, een kaarsje en friandises. Als dat geen geweldige date wordt weet ik het ook niet meer ;)

Meer informatie op de website van Brasserie AmbassadeMidtown Grill