top of page
Zoeken

Thuis uit eten met... Daalder

Jongens, ik heb harstikke dikke FOMO. Of nou ja, kan je het 'fear of missing out' noemen als er letterlijk niks te beleven is? Dan is het denk ik gewoon heimwee. Heimwee naar alles kunnen doen waar en wanneer je het wil, naar met duizenden mensen op een feest staan en naar heerlijk, uitgebreid tafelen in een van mijn favoriete restaurants. Dat mis ik denk ik nog het meeste, omdat ik dat ook het meeste deed.


Die goede oude tijd...

Gelukkig zijn veel horeca ondernemers die ik ken niet alleen creatief in de keuken, maar ook met het bedenken van ideeën om hun zaak te laten draaien. Dat vertaalt zich in deze periode in de leukste concepten voor takeaway. Van de week mocht ik 'thuis met Daalder' proberen en mán, dat was echt feest! 5 gangen fine dining, maar dan gewoon thuis.

We kwamen als twee verzopen katten bij het restaurant aan, dat was wat minder. Maar we werden meteen heel enthousiast geholpen en kregen een paar tassen met eten mee. Daarbij QR codes voor de filmpjes met uitleg, en een Spotify afspeellijst om helemaal in de Daalder sfeer te komen. Eenmaal thuis gingen de natte jassen in een hoek, werden de wijnglazen gevuld en de handjes uit de mouwen gestoken. Want ja: je moet zelf aan de slag! Maak je niet druk hoor, je hoeft nauwelijks iets te doen. 'Het komt het eten absoluut ten goede' werd ons verteld bij het afhalen, en dat bleek 100% waar.Dennis legt je aan de hand van een paar filmpjes precies uit hoe je de gerechtjes afmaakt. Dat is niet meer dan wat opwarmen en mooi op een bordje presenteren. Dat maakt het ook zo leuk: je serveert het heerlijke eten van Daalder op je eigen servies, en omdat je er zelf wat sausjes en frutsels overheen gooit lijkt het een beetje alsof je het zelf gemaakt hebt.


Ons menu bestond uit:


Langoustine  witlof / kiwi / avocado / mierikswortel / kamilleCoquille bloemkool / dashi beurre blanc / macadamia

Risotto pompoen / sinaasappel / parmezaan

Kalfswang aardappelgratin / daslookolie / madeira-jus

Kokos tropisch fruit / aloë vera / kokos citrus matchadressing


Daarbij hadden we ook een klein flesje Deutz champagne. En we zijn zelf langs de Grape gefiets voor een mooi flesje Pinot Noir bij het hoofdgerecht, en een Riesling Auslese voor bij het dessert.


Ik overdrijf niet als ik zeg dat we van 19.00 tot 1.00 uur getafeld hebben. Oke, nu zaten we te kletsen en te lachen en veel wijn te drinken, en hadden we er ook nog brood en kaas bij (kan je ook bij Daalder bestellen, is absoluut en meerwaarde), maar het voelde echt als een avond uit. En daammnnnnn wat was aller LEKKER! Echt niet normaal. Ik kan gewoon niet kiezen wat ik het lekkerste vond. Oke dan zo: de risotto was ietsjepietsje minder mijn ding door de sinaasappel (hou ik niet zo van) maar alsnog heel lekker, kan je nagaan hoe goed de rest was. De kalfswang was zo mals dat ik er nog over droom... En die langoustine en coquille *kwijl*.We sloten de avond af met het kokosdessert geserveerd op een hysterisch bordje, onder begeleiding van mijn nieuwe spel Ticket to Ride. Ik postte het die avond zelf al op Insta, maar: oh what a night!
#tipvankel: bestel thuis met Daalder als je iets te vieren hebt. Of bedenk een goede reden om iets te vieren want dit wil je!

Je kunt 'thuis met Daalder' bestellen via de website van Daalder.

Er is keuze uit een 5-gangen menu of een 5-gangen vegetarisch menu, beiden voor €59,- pp. Dit kan je nog uitbreiden met brood, kaas (doen doen doen!!), speciale extra's voor een jarige of een speciaal 3-gangen kindermenu (serieus hoe leuk is dat). Wil je hem helemaal uit je broek te laten hangen, kan je ook nog kiezen voor een supplement van Wagyu (€35,- pp) of kaviaar (€20,- pp) kiezen.

Ophalen doe je bij Daalder zelf, bij Dennis' andere restaurant Edel (ook heel leuk) of bij Dylans in Noordwijk. Laten bezorgen kan ook, lees hierover alles op de website.Vanaf 22 oktober kookt het team van Daalder in Alexander Hotel in Noordwijk. Als je er echt even uit wil is dit top, je krijgt: een overnachting, 6-gangen diner in het Daalder pop-up restaurant, ontbijt, parkeren, the whole shebang. Voor €140,- pp.


En lieve mensen het houdt niet op, want kerst komt eraan en ook daar speelt Daalder op in met een 6 of 8-gangen fine dinging menu voor thuis! Mannn ik zou het wel weten =D


115 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page