Zoeken

Thuis uit eten met... Daalder

Jongens, ik heb harstikke dikke FOMO. Of nou ja, kan je het 'fear of missing out' noemen als er letterlijk niks te beleven is? Dan is het denk ik gewoon heimwee. Heimwee naar alles kunnen doen waar en wanneer je het wil, naar met duizenden mensen op een feest staan en naar heerlijk, uitgebreid tafelen in een van mijn favoriete restaurants. Dat mis ik denk ik nog het meeste, omdat ik dat ook het meeste deed.


Die goede oude tijd...

Gelukkig zijn veel horeca ondernemers die ik ken niet alleen creatief in de keuken, maar ook met het bedenken van ideeën om hun zaak te laten draaien. Dat vertaalt zich in deze periode in de leukste concepten voor takeaway. Van de week mocht ik 'thuis met Daalder' proberen en mán, dat was echt feest! 5 gangen fine dining, maar dan gewoon thuis.

We kwamen als twee verzopen katten bij het restaurant aan, dat was wat minder. Maar we werden meteen heel enthousiast geholpen en kregen een paar tassen met eten mee. Daarbij QR codes voor de filmpjes met uitleg, en een Spotify afspeellijst om helemaal in de Daalder sfeer te komen. Eenmaal thuis gingen de natte jassen in een hoek, werden de wijnglazen gevuld en de handjes uit de mouwen gestoken. Want ja: je moet zelf aan de slag! Maak je niet druk hoor, je hoeft nauwelijks iets te doen. 'Het komt het eten absoluut ten goede' werd ons verteld bij het afhalen, en dat bleek 100% waar.Dennis legt je aan de hand van een paar filmpjes precies uit hoe je de gerechtjes afmaakt. Dat is niet meer dan wat opwarmen en mooi op een bordje presenteren. Dat maakt het ook zo leuk: je serveert het heerlijke eten van Daalder op je eigen servies, en omdat je er zelf wat sausjes en frutsels overheen gooit lijkt het een beetje alsof je het zelf gemaakt hebt.


Ons menu bestond uit:


Langoustine  witlof / kiwi / avocado / mierikswortel / kamilleCoquille bloemkool / dashi beurre blanc / macadamia

Risotto pompoen / sinaasappel / parmezaan

Kalfswang aardappelgratin / daslookolie / madeira-jus

Kokos tropisch fruit / aloë vera / kokos