Iedereen die er ooit ingecheckt heeft zal het nooit vergeten: het fantastische, net uit de oven (jazeker hij is nog warm), idioot lekkere chocolate chip cookie dat je krijgt wanneer je aankomt bij een Double Tree hotel, waar ook ter wereld.
Een warm welkom in een hotel is altijd fijn, maar wanneer dat vergezeld wordt door een warme chocolate chip cookie kan het verblijf voor ons al niet meer stuk! Kan je je voorstellen dat de geur van versgebakken koekjes je neus in komt op het moment je de hotellobby in loopt... Zó lekker! Goed nieuws: je hoeft helemaal niet perse de deur uit om te genieten van dit iconische koekje.
Het recept is altijd strict geheim gewees, tot een poosje geleden. Dit zou Tip van Kel niet zijn als we het recept niet met je zouden delen dus ik zou zeggen: duik de keuken in!
Hilton DoubleTrees goddelijke chocolate chip cookies
Ingrediënten
250 gram Roomboter
280 gram Bloem
90 gram Suiker
90 gram Basterdsuiker bruin
2 Eieren
1 theelepel Vanille extract
1 theelepel Citroensap
100 gram Havermout
1 theelepel Baking soda
1/2 theelepel Kaneel
1 theelepel Zout
400 gram Chocolate chips
250 gram Walnoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150°
Doe de boter en suiker in de beslagkom van je mixer en laat deze op gemiddelde kracht voor 2 minuten draaien.
Voeg de eieren, vanille en citroensap erbij en laat deze op lage snelheid draaien voor 30 seconden. Daarna nog 2 minuten op volle kracht draaien.
Zet je mixerstand op lage snelheid, voeg de bloem, havermout, baking soda, zout en kaneel toe en mix dit voor 45 seconden, niet langer!
Schep de chocolate chips en gehakte walnoten er doorheen.
Schep het deeg op het bakpapier, ongeveer 2 1/2 eetlepel per koekje. Laat er minimaal 2 cm tussen want ze groeien in de oven.
Bak ze ongeveer 20 tot 25 minuten totdat ze goudbruin zijn en nog zacht.
Dit is het lastigste stuk: Haal ze uit de oven en de koekjes nog een uur afkoelen.
Geniet van jouw heerlijke koekjes!
© alle foto's in dit artikel zijn gemaakt door/eigendom van Hilton
Comentários