top of page
Zoeken

Het is Pisco Sour day! Zo maak jij zelf deze heerlijke cocktailOoh Peru I love you! Nu is dat een hele uitspraak als je – zoals ik – slechts 48 uur in Lima geweest bent, maar ik had niet veel nodig om te beseffen dat ik dit land geweldig vind. De kleuren, de mensen, het heerlijke eten. En drinken niet te vergeten. Want naast zijn ceviche staat Peru ook bekend om een smakelijk drankje: Pisco.


Nu gaat er wellicht niet meteen een belletje rinkelen bij het horen van Pisco, maar de 'Spirit of Peru' is van groot belang voor de Peruaanse geschiedenis, cultuur, gastronomie en een echte nationale trots. Pisco is een delicaat druivendistillaat vernoemd naar een regio in Peru en wordt ook wel een unaged Brandy uit Zuid-Amerika genoemd. Wil je meer weten over de Spirit of Peru? Hier vind je meer informatie.


Wat doe je met een veelzijdige spirit als Pisco? Juist, cocktails maken! Om de bekendste cocktail met dit drankje te vieren is het aanstaande 6 februari internationale Pisco Sour Day. Elk jaar, op de eerste zaterdag van februari, eert tout le monde de Pisco Sour: een van origine Peruaanse cocktail die wordt bereid met het nationale erfgoed, Pisco.


Viva el Pisco Sour!

De Pisco Sour – ontstaan in de jaren '20 – is een hele toegankelijke cocktail die bestaat uit maar een paar ingrediënten: Pisco, limoensap, eiwit en een paar druppels Angostura Bitters. De Peruanen drinken de Pisco Sour graag als aperitief, maar doordat het een lichte en verfrissende cocktail is, dient het ook als prima vervanging voor een glas wijn bij het diner.


Door zijn eenvoud is de cocktail heel makkelijk thuis te bereiden. Mocht je nou geen shaker in huis hebben: een lege glazen pot met deksel will do.


Dit is wat je nodig hebt voor één traditionele Pisco Sour:

60 ml Pure Pisco Quebranta

30 ml limoensap

30 ml suikersiroop

1 eiwit

4 ijsblokjes

3 druppels Angostura Bitters


Bereidingswijze:

  • Schenk de Pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit in een shaker met ijs.

  • Shake het geheel 8 tot 10 seconden lang.

  • Schenk het in een gekoeld 'Old Fashioned' glas en voeg als laatst de Angostura bitters toe.

  • Optioneel: voeg bijvoorbeeld wat passievrucht, ananassap of bergamot toe om de cocktail net iets extra's te geven.

Vind je het een beetje spannend? Probeer het gewoon! Ik heb al jarenlang cocktailspullen in huis maar ben eigenlijk pas afgelopen zomer begonnen met zelf shaken. Super leuk als vrienden komen eten en ik verras ze voor of na het diner met een zelfgemaakte cocktail. Dat gaat heel vaak goed, en soms gaat het mis maar dan hebben we weer wat te lachen! ;)


Word een expert

Nu kun je het bereiden van de perfecte Pisco Sour natuurlijk ook overlaten aan de professionals. En zo steun je de bars ook nog een beetje in deze uitdagende tijden. De volgende bars hebben een Pisco Sour op hun reguliere kaart of take-away menu staan:

  • Mr. Finch (Utrecht)

  • William's Canteen (Rotterdam)

  • VaVoom Tiki Room (Den Haag)

  • Tales & Spirits en Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam

Laatstgenoemde levert de cocktail ook met alle liefde bij je thuis af.


Je kunt je ook inschrijven voor het e-learning programma van PROMPERU – Peru's bureau voor exportbevordering en toerisme - en een heuse pro worden. Tijdens dit programma delen onvervalste Pisco experts hun passie en leren ze bartenders alles over hun nationale erfgoed, Pisco. Nieuwsgierig geworden? Op deze site vind je alle Pisco verkooppunten in de Benelux.

126 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page