Zoeken

Het is Pisco Sour day! Zo maak jij zelf deze heerlijke cocktailOoh Peru I love you! Nu is dat een hele uitspraak als je – zoals ik – slechts 48 uur in Lima geweest bent, maar ik had niet veel nodig om te beseffen dat ik dit land geweldig vind. De kleuren, de mensen, het heerlijke eten. En drinken niet te vergeten. Want naast zijn ceviche staat Peru ook bekend om een smakelijk drankje: Pisco.


Nu gaat er wellicht niet meteen een belletje rinkelen bij het horen van Pisco, maar de 'Spirit of Peru' is van groot belang voor de Peruaanse geschiedenis, cultuur, gastronomie en een echte nationale trots. Pisco is een delicaat druivendistillaat vernoemd naar een regio in Peru en wordt ook wel een unaged Brandy uit Zuid-Amerika genoemd. Wil je meer weten over de Spirit of Peru? Hier vind je meer informatie.


Wat doe je met een veelzijdige spirit als Pisco? Juist, cocktails maken! Om de bekendste cocktail met dit drankje te vieren is het aanstaande 6 februari internationale Pisco Sour Day. Elk jaar, op de eerste zaterdag van februari, eert tout le monde de Pisco Sour: een van origine Peruaanse cocktail die wordt bereid met het nationale erfgoed, Pisco.

Viva el Pisco Sour!

De Pisco Sour – ontstaan in de jaren '20 – is een hele toegankelijke cocktail die bestaat uit maar een paar ingrediënten: Pisco, limoensap, eiwit en een paar druppels Angostura Bitters. De Peruanen drinken de Pisco Sour graag als aperitief, maar doordat het een lichte en verfrissende cocktail is, dient het ook als prima vervanging voor een glas wijn bij het diner.


Door zijn eenvoud is de cocktail heel makkelijk thuis te bereiden. Mocht je nou geen shaker in huis hebben: een lege glazen pot met deksel will do.


Dit is wat je nodig hebt voor één traditionele Pisco Sour:

60 ml Pure Pisco Quebranta

30 ml limoensap

30 ml suikersiroop

1 eiwit

4 ijsblokjes

3 druppels Angostura Bitters