top of page
Zoeken

Daten in Corona tijd: de leukste tips voor dingen die je wél kunt ondernemen

Bijgewerkt op: 17 nov. 2022

Daten in tijden van Corona; ik kan je er inmiddels alles over vertellen. Midden in de eerste lockdown leerde ik Pat kennen dus alle dates die wij vanaf toen gehad hebben waren anders dan anders. Ondanks het feit dat we niet naar de kroeg, TonTon club of bios kunnen zijn er godzijdank nog wel leuke dingen te beleven. Je moet alleen wat beter zoeken ;) en daar help ik je met liefde bij!


The Walk of Food

Wat hou ik er toch van als mensen met leuke ideeën komen. Zelf verzin ik altijd miljoen leuke dingen in m’n hoofd, maat uitvoeren ho maar. Gelukkig zijn er mensen zoals Kim die een idee wél tot leven brengen en dan krijg je dus iets heel tofs: The Walk of Food.

Tijdens een wandeling door Amsterdam West maak je 5 pitsstops: allemaal bij een leuk eetcafé of restaurantje waar je dan een lekker gerechtje krijgt. Van tevoren geef je aan of je vlees of vega wilt, maar soms kan je ook ter plekke kiezen. Je ontvangt een link die je op je telefoon kunt openen. Hier vind je niet alleen de route, maar ook hetgeen wat deze ‘walk’ zo uniek en bijzonder maakt. De route wordt voor je uitgestippeld en je gaat letterlijk van de gebaande paden. Onderweg lees je toffe weetjes over dingen die je tegenkomt (ik hou het een beeeetje vaag want ik vind het zonde om alles te verklappen) en wat ik dus echt tof vond is dat ik heel veel heb geleerd over mijn eigen stadsdeel.De weetjes worden afgewisseld met vragen die jij en je date aan elkaar kunnen stellen. Dit vond ik een van de leukste onderdelen, omdat dit de wandeling écht een date maakt. Het is te gek als je elkaar net leert kennen, maar zeker ook als je al jaren samen bent. Want eerlijk: hoe vaak ga je met elkaar om tafel om vragen te stellen zoals ‘wat zou jij willen weten als iemand een glazen bol had en alles over jou en je toekomst kon vertellen?’.


Bij alle 5 locaties spraken wij mensen (personeel of eigenaren van de zaken) die zo blij waren om weer even mensen te zien, en ze wat lekkers te mogen serveren. Je voelt dat het zó kriebelt bij iedereen en dat alle horecazaken staan te springen om weer open te gaan. The Walk of Food is naar mijn mening én onmisbaar date idee, én een geweldige manier om de horeca te bezoeken – op een manier waarop dat nu mogelijk is. Ik kan niet wachten tot de walk ook in Noord, Oost en Zuid komt!The Walk of Food kost €32,50 per persoon en daar krijg je voor:

- 5 heerlijke gerechtjes

- een tas

- leuke feitjes over de stad

- een sterkere band met je date

- in 2 uur een mooi beeld van Amsterdam-West

- een volle maag en een glimlach op je gezicht

- hele blije horecaondernemers


Oh ja: check ook zeker even de ‘blind date’ optie op de website van The Walk of Food.


Samen een wijncursus volgen

Niet helemaal iets voor een eerste date, maar zeker wel als je elkaar al wat langer kent. Samen iets nieuws leren vind ik denk ik het allerleukste om te doen. Op zo’n moment deel je zo veel: het is voor allebei nieuw dus spannend, je kunt elkaar helpen en achteraf breng je samen de opgedane kennis in de praktijk.

Nadat we allebei heel enthousiast werden van de wijn workshop van Auk schreven we ons in voor de Wine Smart cursus van een van Nederlands meest bevlogen en getalenteerde sommeliers Niek Beute.Om de week zitten we een woensdagavond achter de laptop met het lesmateriaal en 8 proefwijnen voor onze neus. Super leerzaam, want elke week wordt een ander thema behandeld. Denk hierbij niet alleen aan druivensoorten en wijngebieden, maar ook aan de stijl van de wijnmaker en welke invloed tijd op het uiteindelijke product heeft. Naast leerzaam is het ook heel gezellig, want je doet het samen met een groepje en je zit ‘samen’ in een Zoom meeting. In het echt was je nooit met deze mensen samen geweest, omdat ze letterlijk door het hele land verspreid wonen.Ik vind dit oprecht – nu al – de beste investering die ik dit jaar gedaan heb. Niet alleen in mezelf maar ook in mijn relatie. Samen wijn drinken is nu nóg leuker dan het al was!

Meer informatie over de Wine Smart cursus vind je op de website van Vinoniek.

Mocht je besluiten het te gaan doen, zeg er dan even bij dat je via #tipvankel komt. Dan krijg je nog een leuk extraatje =)


Thuis uit eten

Eerlijk: ik had nooit verwacht dat ik dit zo leuk zou gaan vinden. Maar waar het de eerste keer nog wat onwennig voelde, ben ik nu helemaal into ‘thuis uit eten’. Het restaurant uitzoeken en het menu bekijken zorgen voor voorpret, samen of misschien alleen wanneer je je lover wilt verrassen. Ik bedenk dan (met hulp van de Wijn-Spijs Bijbel) welke wijnen ik bij het menu uitkies of laat me adviseren bij mijn favoriete winkel Grape District.

Dek de tafel mooi, trek je mooiste outfit aan en ga er helemaal voor. Ik heb echt al hele leuke date avonden beleefd, zowel gezellig met een vriendin samen als met Pat.

Maar kijk vooral rond bij wat er bij jou in de buurt te krijgen is. Tip van Kel: naar mijn ervaring zijn de menu’s die je zelf nog even af moet maken te allerlekkerst. Nauwelijks werk (even iets opwarmen bijvoorbeeld) maar veel resultaat.
Street art tour

Misschien had je mijn Reels van deze leuke activiteit al voorbij zien komen. Ook Kiki van Girls Who Magazine is zo’n creatieve geest en bedacht de Street Art Tour: een wandeling dwars door de Jordaan, waar je gewapend met een plattegrond op zoek gaat naar 15 toffe streetarts. Wat hier zo leuk aan is, is dat je ‘gewone’ wandeling wordt omgetoverd tot een soort quest, en dat je op hele andere dingen let – en daarmee veel meer ziet – dan normaal. Je krijgt een tasje mee met een lekker drankje en een snack, en wanneer je alles goed hebt, wordt je op het einde ook nog beloond.Dit is echt de leukste manier om aan je stappendoel van de dag te komen, de Jordaan beter te leren kennen en je date te testen op zijn of haar speurtochtskills ;)

Meer info over de tour en hoe je tickets kan kopen vind je op Girls Who Magazine.


Kowa*

(*koffiewandeling)

Wie de @haarclipvanmarieclaire volgt is inmiddels al helemaal los op alle afko’s (afkortingen) en had meteen door wat KoWa betekent. Het staat officieel voor ‘korte wandeling’ (mag jij raden wat LaWa betekent ;) ) maar ik heb het omgedoopt tot ‘koffiewandeling’ want dat is nou eenmaal het ‘koffietje doen’ anno nu.


Het klinkt misschien niet als een echte date, maar en wandeling en ergens een bakkie halen met een knappe vent of chick aan je zijde kan hartstikke leuk zijn. En mocht het je eerste date zijn: het is ook nog eens op veilige afstand.

Nu kan je op zo ongeveer elke straathoek in Amsterdam koffie scoren, maar er zijn zaken die absoluut de moeite waar zijn om een blokkie voor om te lopen.


Dit zijn ze:

- Koffiespot – Elandsgracht Jordaan

- Stach – ongeveer overal in de stad. Probeer de cappuccino met kokosmelk!

- Vascobelo – Stadionplein Zuid

- Barpiazza – Museumplein Zuid (personeel is super lief! En kijk ze ook even lief aan voor een koekje ;) )

- Lot61 – Kinkerstraat West

- Karretje ingang Vondelpark Amstelveenseweg

- ‘hokje’ direct naast de ingang van de Marqt op het Kwakersplein (het toasted bananabread is to die for)

- Uncommon – Eerste Helmersstraat (erg clean & hip maar super lekker)Er is natuurlijk nog veel meer leuks te beleven maar aangezien ik niet alles zelf kan beleven, deel ik ook met liefde wat tips van volgers met jullie.


- Een Tassie: In elk tassie zit een bijzondere route, opdrachten, spelletjes en drankjes https://www.instagram.com/eentassie/

- Met je date in de auto: dit zijn de leukste drive-through activiteiten van Nederland als je het Girls Who Magazine vraagt

- Picknicken! Dat ik daar zelf niet aan gedacht had ;) lekker mandje vol met lekkers en samen chillen op een bankje of in het park


Heb je nog een aanvulling die niet mag missen in dit overzicht, laat het me vooral weten! Reageer onder deze post of stuur me een DM op Insta.

692 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page