Zoeken

Daten in Corona tijd: de leukste tips voor dingen die je wél kunt ondernemen

Bijgewerkt op: mrt 7

Daten in tijden van Corona; ik kan je er inmiddels alles over vertellen. Midden in de eerste lockdown leerde ik Pat kennen dus alle dates die wij vanaf toen gehad hebben waren anders dan anders. Ondanks het feit dat we niet naar de kroeg, TonTon club of bios kunnen zijn er godzijdank nog wel leuke dingen te beleven. Je moet alleen wat beter zoeken ;) en daar help ik je met liefde bij!


The Walk of Food

Wat hou ik er toch van als mensen met leuke ideeën komen. Zelf verzin ik altijd miljoen leuke dingen in m’n hoofd, maat uitvoeren ho maar. Gelukkig zijn er mensen zoals Kim die een idee wél tot leven brengen en dan krijg je dus iets heel tofs: The Walk of Food.

Tijdens een wandeling door Amsterdam West maak je 5 pitsstops: allemaal bij een leuk eetcafé of restaurantje waar je dan een lekker gerechtje krijgt. Van tevoren geef je aan of je vlees of vega wilt, maar soms kan je ook ter plekke kiezen. Je ontvangt een link die je op je telefoon kunt openen. Hier vind je niet alleen de route, maar ook hetgeen wat deze ‘walk’ zo uniek en bijzonder maakt. De route wordt voor je uitgestippeld en je gaat letterlijk van de gebaande paden. Onderweg lees je toffe weetjes over dingen die je tegenkomt (ik hou het een beeeetje vaag want ik vind het zonde om alles te verklappen) en wat ik dus echt tof vond is dat ik heel veel heb geleerd over mijn eigen stadsdeel.De weetjes worden afgewisseld met vragen die jij en je date aan elkaar kunnen stellen. Dit vond ik een van de leukste onderdelen, omdat dit de wandeling écht een date maakt. Het is te gek als je elkaar net leert kennen, maar zeker ook als je al jaren samen bent. Want eerlijk: hoe vaak ga je met elkaar om tafel om vragen te stellen zoals ‘wat zou jij willen weten als iemand een glazen bol had en alles over jou en je toekomst kon vertellen?’.


Bij alle 5 locaties spraken wij mensen (personeel of eigenaren van de zaken) die zo blij waren om weer even mensen te zien, en ze wat lekkers te mogen serveren. Je voelt dat het zó kriebelt bij iedereen en dat alle horecazaken staan te springen om weer open te gaan. The Walk of Food is naar mijn mening én onmisbaar date idee, én een geweldige manier om de horeca te bezoeken – op een manier waarop dat nu mogelijk is. Ik kan niet wachten tot de walk ook in Noord, Oost en Zuid komt!The Walk of Food kost €32,50 per persoon en daar krijg je voor:

- 5 heerlijke gerechtjes

- een tas

- leuke feitjes over de stad