top of page
Zoeken

Kel's Guide to: Mallorca - mijn favoriete plekken




Ben je klaar om je koffers te pakken en een tof avontuur te beleven? Bestemming: het mooie Mallorca! Dit Spaanse pareltje in de Middellandse Zee heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie. Van schilderachtige dorpjes tot bruisende steden en adembenemende natuur, Mallorca heeft het allemaal.


Laat me je meenemen op een reis en ontdek mijn favoriete plekjes op dit eiland.


1. Slapen bij Sa Bata Roja: Een Knusse Oase van Rust

Je verblijf op Mallorca begint pas echt wanneer je kiest voor de warme omhelzing van Sa Bata Roja. Dit charmante boetiekhotel combineert moeiteloos de traditionele Mallorcaanse architectuur met modern comfort. Voor deze reis werden we uitgenodigd door Eliza was Here die dit pareltje van een verblijf op hun site aanbood. Wat ik echt tóp en heel relaxt vond is dat je in een keer klaar bent: je boekt inclusief vliegticket en huurauto. Alles top geregeld en je gaat dus heel ontspannen op reis. Ik word hier overigens niet voor betaald, maar ben wel heel enthousiast =)




En laten we de culinaire pareltjes niet vergeten! Na een heerlijke nachtrust bij Sa Bata Roja, trek eropuit en ontdek de smaken van Porreres. Proef de verfijnde gerechten bij L'Escrivania (de pinxtos vonden wij erg lekker) en geniet van eenvoudige, maar overheerlijke lokale tapas bij Sa Fonda Café.


2. Met de Tram van Soller naar Port de Soller: Een Schilderachtige Rit

Begeef je op een schilderachtige reis van Soller naar Port de Soller met de iconische tram. Terwijl de tram zich een weg baant door het landschap, dat langzaam verandert van stad naar zee. De frisse zeelucht en het geluid van de tram die over de rails glijdt, maken dit een onvergetelijke ervaring. En als je eenmaal in Port de Soller bent, trakteer jezelf dan op een heerlijke lunch in de weelderige tuin van Can Gata! Jep, inclusief een paar lieve katjes.





3. Parc Natural de Mondragó: Natuurlijke Pracht en Rust

Mallorca is niet alleen rijk aan cultuur en stadsleven, maar ook aan natuurlijke schoonheid. Het Parc Natural de Mondragó is een natuurreservaat dat je hart zal veroveren met zijn ongerepte stranden, kristalheldere wateren en weelderige begroeiing. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de kronkelende paden die je meenemen door bossen, kliffen en verborgen baaien. Bikini aan zodat je tussendoor een verfrissende duik kan nemen. Vergeet je camera niet, want je kunt hier erg mooie plaatjes schieten.






4. Palma: Stad van Cultuur en Levendigheid

Laat je meeslepen door de charmes van Palma, de bruisende hoofdstad van Mallorca.

Wandel door de smalle straatjes van de oude stad, bewonder de majestueuze kathedraal La Seu en proef van de lokale lekkernijen op de levendige markten. Vergeet niet om te dineren bij ons favoriete restaurant Ombu, waar de mediterrane keuken en moderne elegantie samenkomen voor een onvergetelijke eetervaring. Een plekje aan de bar is heel gezellig en de barman maakt heerlijke cocktails.









5. Alcudia: Geschiedenis en Gezelligheid in Één

Het schilderachtige stadje Alcudia nodigt je uit om terug te stappen in de tijd. Slenter door de middeleeuwse straatjes, bewonder de oude stadsmuren en geniet van de gezellige sfeer op de wekelijkse markt. Vergeet niet om bij Es Racó de Ronda te stoppen voor heerlijke hammetjes en andere lokale lekkernijen.



Waar we verder nog lekker aten:

Contrabando in Llucmajor - hier serveren ze heerlijke tapas

De zwarte paella bij Bocoi in Portocolom is absoluut het proberen waard

Bij Capuccino in het centrum van Palma dronken we een heerlijk lokaal likeurtje, aten we sinaasappeltaart en genoten we van live muziek van hele leuke straatmuzikanten

Van alle verschillende kanten kregen we restaurant Cassai in het dorpje Ses Salinas getipt. De zaak is mooi en bomvol ingericht maar helaas waren we iets minder onder de indruk van het eten (het was prima) en het personeel (correct maar daar is ook alles mee gezegd)

De laatste avond ontdekten we Món de Vins: een heel schattig winkeltje waar je ook kunt zitten om wat te eten. We namen de huisgemaakte sangria en een stukje taart. In tegenstelling tot (helaas) ongeveer al het andere horecapersoneel waren deze mensen wél ontzettend gastvrij en aardig.


Kortom, Mallorca is een veelzijdig eiland vol verrassingen. Waar mensen soms nog steeds denken dat het er alleen draait om zon, zuipen en stappen blijkt dat (El Arenal daargelaten) zeker niet zo te zijn. Je kunt er ontzettend lekker eten, de natuur is prachtig en het eiland is een walhalla voor wielrenliefhebbers. Wij werden blij van de schattige stadjes en mooie stranden.


Mocht je het leuk vinden, klik hier voor een overzichtje van alle pareltjes op Mallorca uitgekozen door Eliza was Here.


192 weergaven0 opmerkingen
bottom of page