Zoeken

Wat te doen in Parijs? 48 heerlijke tips

Oui oui Paris!


Wat is het toch een heerlijke stad. Afgelopen dagen genoten we van alles wat Parijs te bieden heeft en werden we ook nog getrakteerd op een heerlijk zonnetje. Wat wil een mens nog meer?


Via Instagram nam ik jullie al mee op ons tripje en mijn inbox ontplofte zowat met vragen voor tips. Dit zou #tipvankel niet zijn als we niet de allerleukste plekjes zouden delen, dus daar gaan we!


Reizen

Er zijn 3 manieren om in Parijs te komen (je kunt natuurlijk ook op de fiets maar dan ben wel je ff onderweg ;) )


Met de auto

Dit is op zich een goede optie maar hou rekening met het feit dat tanken niet bepaald goedkoop is op dit moment en je met de meeste elektrische auto’s Parijs niet haalt zonder tussendoor te laden, parkeren zeer prijzig is en dat het verkeer daar behoorlijk chaotisch is (en dat je niet raar moet opkijken van een deuk in je auto). Tip: zoek van tevoren een bewaakte parkeergarage aan de rand van de stad en ga vanaf daar verder met OV. Op zich is dit een goede optie, vooral als je iets langer gaat. Check deze website van Parkeren in Parijs van tevoren om te bekijken waar je wil parkeren https://www.parkereninparijs.nl


Met de trein

Dit leek ons een top plan ware het niet dat wanneer je last-minute boekt (zoals wij) het echt heel duur is. Als in: €475,- met z’n twee. Tip: boek het een paar maanden van tevoren want dan is het €35,- per persoon per enkele reis, dus op en neer met z’n 2 voor €140,-

Met het vliegtuig

Mocht je (net als ik door mijn werk, of wanneer je een goede deal vindt) in de gelegenheid zijn om goedkoop te vliegen zou ik zeggen: doen! Het is een vlucht van 50 minuten en vanaf zowel de luchthaven van Charles de Gaule als die van Orly sta je in 45 minuten in het centrum van de stad. Als ik nu Google zie ik dat je voor €127,- al een retourtje hebt. Tip: check altijd Skyscanner.nl voor de scherpste prijs: deze site legt alle opties en prijzen van alle airlines naast elkaar dus je hebt zo een top overzicht.


Slapen

Deden wij bij Hilton Paris Opera, midden in het 9e arrondissement. Een betere locatie dan deze konden we ons niet wensen: het ligt naast het station Saint-Lazere waardoor je overal zo bent met de metro. De buurt zelf is ook prachtig: heel statig en gezellig met veel winkels en horeca.