top of page
Zoeken

Met deze online wijncursus word je slimmer tijdens het wijndrinken

Bijgewerkt op: 18 nov. 2020


Geluk bij een ongeluk ;)

Het was vrijdagavond 13 november. Voor sommigen wellicht een ongelukkige dag, maar niet voor ons. Er werd een gigantische borrelplank voorbereid, de wijnglazen stonden klaar, stoelen op een rijtje en de laptop aansloten op de boxen. Wij waren helemaal klaar voor de online wijncursus van Aukje. Waar wij alle drie normaal gesproken de spanningsboog van goudvis hebben, konden we de gehele 2,5 uur lang onze aandacht bij het scherm houden. Auk vertelde zo leuk, gepassioneerd en met zo veel kennis over wijn dat het onmogelijk was om af te dwalen met onze gedachten.Toen na een uurtje theorie het proeven begon, was het helemaal feest. Er stonden 6 flesjes voor onze neus met niets meer dan een cijfer erop. De proefnotitie van de eerste wijn deed Auk voor, en de rest liet ze aan de groep over. Om en om vertelden de deelnemers in de Zoom meeting hun bevindingen over de wijn en wat bleek: we waren er allemaal best goed in! Te gek om zo snel al genoeg onderscheid te kunnen maken tussen de typerende wijrassen, dat we daadwerkelijk konden raden wat er in het glas zat.

Ietsje later dan gepland – maar dat kwam omdat het zo gezellig was – sloten we de avond af met alleen maar lachende gezichten op het scherm. Binnen een paar minuten verscheen er een mail van Aukje met daarin onder andere een proefwerk om onze kennis te testen, een lijst met wijnboeken die ze aanraadt en een overzicht van de geproefde wijnen. Onze kennis bleek (met slechts 1 fout in het proefwerk) helemaal niet slecht, dus ik heb direct even online mijn wijnbrevet gehaald. Je kan het maar in de pocket hebben ;)Omdat we zo enthousiast waren, hebben we besloten door te gaan met leren over wijn. Het is een geweldig product en ik kan niet wachten tot ik er ‘officieel’ meer vanaf weet. Santé!


Tip van Kel: doe deze cursus samen met een groep vriendinnen of collega's. Je bent niet alleen gezellig samen aan het borrelen, maar je weet aan het einde van de avond ook echt veel meer van wijn. Zo wordt samen wijn drinken de volgende keer alleen nog maar leuker!

Aukje Wouters is een slimme dame. Je kent haar misschien van haar blog Eat Well Travel Often, of van haar werk als sommelier in het leukste Franse wijncafé van Amsterdam: Café De Klepel. Misschien heeft ze in het verleden betoverd met haar wijnen bij De Librije of 212, want ook bij deze mooie zaken heeft ze gewerkt. Auk en ik hebben dezelfde leeftijd en ik moet toegeven dat ik haar lichtelijk beneid om het feit dat ze haar WSET3 diploma heeft (ik loop al 2 jaar vast op WSET2) en ook nog eens vinoloog van de Wijnacademie (SDEN4) is.
Wil je nou ook graag zo'n online wijncursus doen? Kijk dan even op haar website, daar vertelt ze alles over wie ze is en wat ze doet en lees je hoe je mee kunt doen. De online cursus kost €45,- pp. en dat is inclusief 6 proefwijnflesjes, het boekje 'ik weet wat van wijn', verzendkosten en naslagwerk via de mail.

Op vrijdag 4 december zijn er nog wat plekjes open! Boek je voor die avond, zeg dan dat je via #tipvankel komt, dan krijg je 10% korting!

Wil je meedoen met 12 of meer personen? Dan krijg je altijd 10% korting wanneer je zegt dat je via mij komt =)

84 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page