Zoeken

Deze tips helpen je om een parfum voor iemand anders uit te zoeken

Bijgewerkt op: feb 28


Cadeautjes kopen voor iemand vind ik een van de leukste dingen om te doen. Dat geldt zeker ook als dat cadeau parfum is, maar dat maakt het ook wat lastiger. Want een geur is zó smaakgebonden. En, wat bij de een lekker ruikt, hoeft bij een ander helemaal niet lekker te ruiken. Ik ging naar mijn favoriete parfumerie om me te laten adviseren over hoe je een perfecte parfum voor iemand anders kan uitzoeken. En wat denk je: het is lang niet zo moeilijk als je dacht!


"Het loont echt om naar een goede parfumerie te gaan, waar verkopers met veel vakkennis en ervaring staan"

Zelf had ik al een paar tips bedacht, maar ik kwam toch niet heel ver. Omdat ik bij Babbassu altijd heel fijn geholpen word, en omdat ze alleen maar bijzondere parfums van mooie huizen verkopen, ging ik naar hun winkel op de Spuistraat. Expert Arlene stond klaar om deze geweldige tips met mij – en met jullie – te delen.
What’s your favorite?

Deze had je wellicht ook zelf bedacht, maar het is absoluut een goed begin: kom erachter wat iemand z’n favoriete geur is. Als je weet welk parfum diegene gebruikt, kan je ernaar Googlen en de geurnoten ervan opschrijven. Aan de hand hiervan kan je op zoek gaan naar een parfum met dezelfde geurnoten.

Wat ook helpt, is als je weet wat voor ‘geurtjes’ iemand lekker vind, dus bijvoorbeeld de geur van citroen, of misschien wel kokos. Of weet je dat iemand echt heel slecht gaat op de geur van vanille? Allemaal handig om te weten!

Vertel de verkoper die jou helpt kort iets over de persoonlijkheid van jouw vriend/vriendin/voor wie het geurtje ook is. Een heel uitbundig persoon houdt wellicht ook wat meer van een uitbundige geur, dan een ingetogen iemand. Denk hierbij ook aan kledingstijl.
Op safe spelen

Ken je degene voor wie je het parfum koopt (nog) niet zo goed? Dan kan je op safe spelen met een geur die ‘altijd goed is’. Van de commerciele geuren zijn La Vie Est Belle van L’ancôme en Sauvage van Dior hier voorbeelden van. Je moet je natuurlijk wel afvragen hoe leuk het is om zo’n parfum te geven, aangezien de halve wereld al zo ruikt.

Een beter idee van op safe spelen, is een product kopen in de geurlijn van iemands parfum. Dus een bodymist, lotion of zelfs een geurkaars die hetzelfde ruikt als de favo geur va jouw ontvanger.