top of page
Zoeken

Een masker dat je haar verzorgt, én tijdelijk een tof kleurtje geeft

Bijgewerkt op: 28 feb. 2021

Hoe vaak ik geen berichtjes heb gehad, nadat ik mijn haren weer eens roze geverfd had; 'ik wou dat ik dit ook zou durven', 'kon dit maar voor tijdelijk' of 'mijn dochter wil het ook maar ik vind het te heftig voor haar'. Ik snap het heel goed, zo'n flitsende kleur in je haar is natuurlijk ook spannend. Je weet niet precies hoe het je gaat staan, en stel je nou voor je vindt het niet mooi, dan zit je er maanden aan vast. Daarbij is het nou ook niet al te goed voor je haar om het vaak te kleuren...Je raadt het al he, hier komt een #tipvankel aan!


Een van mijn favoriete merken, Moroccanoil, heeft iets te geks bedacht: color depositing masks. Je leest het goed: het is een haarmasker en geen gewone verf! Waar haarverf je haar kan beschadigen, doet dit masker dus precies het omgekeerde: het geeft je haar diepe verzorging en intense hydratatie. En (vind ik dan weer heel chill) het ruikt absoluut niet zo sterk zoals haarverf dat wel doet. Daarbij is het super makkelijk en fool proof: je wast je haar, maakt het handdoek droog en dan verdeel je het masker over je haar. Helemaal, of per sectie.

blond haar
Zo was mijn haar voor het kleuren

Het is afhankelijk van je haarstructuur hoe lang de kleur aanhoudt, maar ik kan je uit ervaring dit vertellen:

- zeewater zorgt ervoor dat de kleur en mega snel uit is

- bij mij was het na een wasbeurt wel vervaagd, maar nog niet helemaal weg

- na 2-3 wasbeurten was bij mij de kleur er helemaal uit

Maar: dit geldt voor mijn haar: ik heb redelijk fijn haar, maar wel veel. Het is van nature donkerblond maar ik heb het echt mega vaak geblondeerd. Het kan dus zijn dat het bij jou langer of juist minder lang blijft zitten.


Het product is dus perfect geschikt wanneer je tijdelijk een flitsend kleurtje in je haar wil, of om bijvoorbeeld elke week te gebruiken zodat je altijd een bordeaux gloed over je haar hebt (met dit masker) of altijd heerlijk pink door het leven wil gaan (met dit masker).


Handig om te weten: de kleuren dekken geen grijs haar, en bepaalde kleuren doen het wel goed op blond haar (zoals rose gold) maar niet op donkerbruin of andersom (zoals de cocoa, die is juist beter geschikt voor donker haar).

pink hair
Dit is het resultaat!

Tip van Kel: om de felheid van de kleur wat af te zwakken, kan je het met een normaal masker mengen. Dan doe je bijvoorbeeld 1/4 knalroze, en 3/4 een gewoon haarmasker. Daarmee kan je ook spelen: een gedeelte felroze en een ander gedeelte wat lichter. Experimenteer er rustig mee want je kan echt niet snel de mist in gaan.


De maskers komen in 8 kleuren en zijn onder andere verkrijgbaar via de website van Moroccanoil.

300 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page